Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

2018. október 04. /USA/

Ebből nem lesz békülés

 
Gazdasági naptár
 

Idő

Adat

Ország

Időszak

Korábbi

Várt

Tény

10.04. 14:30 Tartós munkanélküli-segély kérelmek (ezer fő/hét) US szept. 1650 1665 1650
10.04. 14:30 Friss munkanélküli-segély kérelmek (ezer fő/hét) US szept. 207 215 207
10.04. 15:45 Bloomberg fogyasztói elégedettség US szept. 61.2    
10.04. 16:00 Tartós cikkek rendelésállománya (hó/hó) US aug. 4.5% 4.5%

 

Csökkenéssel kezdték a mai kereskedést a vezető amerikai indexek, 0,3-0,6% közötti mínuszokat láthatunk. A mai napon a technológiai szektor egyelőre alulteljesít, elképzelhető, hogy még a tegnapi nagyobb mértékű hozamemelkedés érezteti hatását.

Érdekes riportot közölt ma a Bloomberg, ami egy konkrét példát mutat arra, hogy miért is harcol teljes gőzzel Donald Trump Kína ellen. A riport az Amazon Web Services által felvásárolt szoftvercég, az Elemental egyik beszállítóját, a Super Micro Computert helyezi a középpontba. A cég a világ egyik legnagyobb szerveralaplap-gyártója. A tényfeltáró cikk szerint kínai fegyveres erők arra kényszerítették a Super Micro-t, hogy rízsszem nagyságú chipeket telepítsen a gyártás során a szervereknél használt alaplapjaiba, amivel többek között az Amerikai Védelmi Minisztérium, illetve 30 nagy amerikai vállalat adatihoz férhettek kínai kémek hozzá. Az Apple és az Amazon belső vizsgálat során szembesültek a problémával, amit követően meg is szakították a kapcsolatot a Super Micro-val. Az esetről az amerikai kormányszervek valószínűleg már régóta tudnak, az eset azonban jól példázza, hogy nagy szakadékot kéne áthidalnia a két országnak egy tényleges béküléshez. Ennek fényében nem meglepő, hogy a piacon több nagy elemzőház a kereskedelmi konfliktus további súlyosbodásával számol.

 

Forrás: Erste Uzsonna

 


 

A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket a www.ersteinvestment.hu weboldalon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook