Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

2018. október 03. /USA/

Csicsergés a Fed tornácán

 
Gazdasági naptár
 

Idő

Adat

Ország

Időszak

Korábbi

Várt

Tény

10.03. 13:00 Jelzáloghitel igénylések US szept. 2.9%    
10.03. 14:15 ADP foglalkoztatottság változása (ezer/hó) US szept. 162.8 184 230
10.03. 15:45 Beszerzési menedzser index US szept. 53.4    
10.03. 15:45 Szolgáltatóipari beszerzési menedzser index US szept. 52.9 53  
10.03. 16:00 ISM szolgáltatóipari index US szept. 58.5 58

 

Emelkedéssel nyitották a vezető amerikai indexek a mai napot, 0,3-0,5% közötti pluszokat láthatunk.

Patrik Harker, a philadelphiai Fed elnöke (2020-ban lesz szavazótag) lassítana a kamatemelések tempóján a tengerentúlon, mivel egyelőre nem lát olyan mértékű inflációs nyomást, ami miatt feltétlenül már decemberben emelni kéne. Amennyiben ez változik csatlakozhat a decemberi kamatemelést támogató népesebb táborhoz a Fed jegybankárai között.

Felszólalt a richmondi Fed elnöke, Thomas Barkin (idén szavazótag) is a mai napon, aki kifejezetten optimista hangot ütött meg az amerikai gazdasággal kapcsolatban. Ez alapján valószínűleg támogatja az idei negyedik kamatemelést.

A chicago-i Fed elnöke, Charles Evans is optimistán nyilatkozott, szerinte jelenleg továbbra is támogató a monetáris politika az USA-ban. Szerinte innen egy enyhén restriktív állapotba kéne fokozatosan átmenni, ami elképzelhető, hogy kicsivel a sokak által egyensúlyinak gondolt 3%-os kamatszint feletti alapkamatot jelent Evansnél.

Pozitív meglepetést okozott az ADP munkaerőpiaci adata, miután összesen 230 ezres bővülést regisztrált a magánszektorban foglalkoztatottak számában szeptember hónapban a várt 184 ezerrel, és az előző havi 168 ezerrel szemben. Ez kedvező előjel lehet a pénteki átfogó munkaerőpiaci adatok előtt.

 

Forrás: Erste Uzsonna

 


 

A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket a www.ersteinvestment.hu weboldalon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook