Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

2018. október 02. /USA/

Láthatóan leharap a marzsokból az erősebb dollár

 
Gazdasági naptár
 

Idő

Adat

Ország

Időszak

Korábbi

Várt

Tény

10.02. 12:00 PepsiCo US 2018 Q3 1.48 1.57 1.59

 

Semleges tartományban kezdik a vezető amerikai indexek a mai kereskedést.

5,7 dollárról 5,65 dollárra vágta vissza a Pepsi harmadik negyedéves gyorsjelentésében egész évre vonatkozó EPS előrejelzését az erős dollárra hivatkozva. Könnyen elképzelhető, hogy más exportorientált vállalatok esetében is hasonlóra számíthatunk a mostani jelentési szezonban, ami így kisebb mértékben ugyan, de rányomhatja a bélyegét az előttünk álló gyorsjelentésekre. A negyedéves számok egyébként a vártnál kissé jobbak lettek, és egész éves organikus bevétel-növekedési várakozását is megemelte a cég 3%-ra. A nemzetközi piacok továbbra jól teljesítenek, míg az amerikai piac is javulást mutat, de csak visszafogott tempóban. Piacnyitás után 1,5%-kal esnek a részvények.

Ma tovább lovagolhatja a Tesla a kedvező hullámot, miután a cég által korábban előrejelzett 50-55 ezres sávnak megfelelően összesen 53.329 Model 3-ast gyártottak az idei harmadik negyedévben. Amennyiben a Model S-t és Model X-et is vesszük összesen 80,412 Tesla gördült le a gyártószalagról, ami 50%-os növekedés a második negyedévhez képest. Az árfolyam piacnyitást követően nem mutat érdemi elmozdulást.

November elsejétől 15 dollárra növeli az óránkénti minimálbért az Amazon az USA-ban, emellett az Egyesült Királyságban is emeli a garantált minimumot, közölte a vállalat. Ezzel a lépéssel ismét a hagyományos kiskereskedelmi láncokra helyezte a cég a nyomást, mivel többségük jelenleg 10-12 dollár közötti óránkénti minimálbért fizet.

A várt 9%-nál nagyobb mértékben, összesen 11%-kal estek a Ford eladásai szeptemberben év/év alapon, ami miatt kisebb mínuszban nyitották a cég részvényei a mai kereskedést.

 

Forrás: Erste Uzsonna

 


 

A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket a www.ersteinvestment.hu weboldalon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook