Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

2018. október 01. /USA/

Vezércsere a General Electric élén

 
Gazdasági naptár
 

Idő

Adat

Ország

Időszak

Korábbi

Várt

Tény

10.01. 15:45 Feldolgozóipari beszerzési menedzser index US szept. 54.7 55.6 55.6
10.01. 16:00 ISM feldolgozóipari index US szept. 61.3 60

 

A sikeres Nafta tárgyalások hatására emelkedéssel kezdik az amerikai indexek a mai kereskedést, 0,6-0,7% körüli pluszokat láthatunk. A Tesla részvényei 15%-kal emelkednek, miután Elon Musk maradhat a cég vezérigazgatója, ezzel letörölvén a pénteki nagy esést.

Egy évet követően azonnali hatállyal megválik eddigi vezérigazgatójától, John Flannerytől a General Electric, miután a vállalat továbbra sem ért el érdemi eredményeket a várva várt fordulat terén. Flannery helyét az a Larry Culp veszi át, aki a Danaher-nél véghez vitt fordulat levezénylésével szerzett magának hírnevet. Ennek a hírnek méltán örültek a befektetők, piacnyitás után 14%-kal emelkedik az árfolyam. Mindezt annak ellenére, hogy ezzel egyidőben újabb profitwarningot közölt a cég 2018-ra és egy nagyobb egyszeri leírást is bejelentett.

 

Forrás: Erste Uzsonna

 


 

A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket a www.ersteinvestment.hu weboldalon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook