Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

2017. január 26. - Száguld a Bayer, módosítjuk a stop-losst

Száguld a Bayer, módosítjuk a stop-losst

Rövid pihenőt követően ismét száguldani kezdett a Bayer. Az eredeti stop-loss szintünktől eltávolodott az árfolyam, ezért érdemes a szintet módosítani, így a profit egy részét bebiztosíthatjuk. A fundamentális és a technikai kép továbbra is kedvező, ezért rövidesen a 111,5 eurós célárfolyam közelébe kerülhet az árfolyam.

 
 
 

 

 

 

A decemberi rallyt követően az év elején volt még egy utolsó hajrá a papírban, mielőtt oldalazásba fulladt az árfolyam. Az elmúlt hetekben 100-103 euró között mozgott a kurzus, de a tegnapi kereskedésben újabb lendületet vett a papír. Átlag feletti forgalom mellett látványosan kitört a sávból, és a mai kereskedésben szintén aktívak a vevők. A legutóbbi Fókuszban megjelölt 111,5 eurós célárfolyamon egyelőre nem változtatunk, valószínűleg hamarosan az ellenállás közelébe kerülhet a papír.

Az eredeti 88,4 eurós stop-loss szintet 99,4 euróra javasolt feljebb húzni, így már közel 4 eurós profitot biztosíthatunk be. A Bayer fundamentális képéről a decemberi Fókuszban írtunk részletesebben, és azóta piacmozgató hír nem látott napvilágot. A negyedik negyedéves gyorsjelentés még messze van, csak február 22-én publikálja a társaság. Árbevétel terén 11,59 millárd eurót várnak az egy évvel ezelőtti 11,08 milliárd euró után, az egy részvényre jutó profit pedig elérheti az 1,29 eurót, amely lényegesen magasabb a tavalyi 1,063 eurót követően.  

 

 

Forrás: Ötletgyár Maxi

 

 

Vissza

Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook